Резервация

16 причини да наречем кокосовото масло магическо

Кокосовото масло се прави от изсушената ядка на кокосовото палмово дърво. Често го намираме по рафтовете в супермаркета и био магазините. Поради своите полезни качества, търсенето на това масло е нараснало драстично през годините.

Какво го прави толкова специално? Кокосовото масло съдържа средноверижни триглицериди (MCTs), уникална форма на наситени мазнини, които са с доказано полезно действие. Кокосовото масло може да се яде и има широко разнообразие от лечебни свойства.

Кокосовото масло е сред най-приятелските мазнини в света, които благоприятстват за свалянето на килограми. Счита се за „супер-храна”. Понеже съдържа по-малко калории в сравнение с останалите масла, майстор-готвачите започват да го използват в ресторантите като заместител на маслото.

Кокосовото масло има магически ефект против стареене и се използва за естествено средство за красота като укрепва косата и хидратира кожата.

Доказано е, че в държави като Филипините и Индия се наблюдават по-малко случаи на сърдечни болести и затлъстяване, защото там се консумират високи количества кокосово масло (The Healthy Home Economist). Безбройни са здравословните ползи от кокосовото масло. Подобряване на храносмилането, превенция на високо кръвно налягане и преборване на инфекциите са само някои от тях.

Ето защо, кокосовото масло доказано удовлетворява много от проблемите, пред които са поставени хората в САЩ.

0 0 гласа
Рейтинг
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Резервация

Резервирайте своето място в програмата „Здрави и елегантни“ още днес!

Резервация
Свържете се с нас