Резервация

4 подли неща, които ви карат да се подувате

Обзалагаме се, че правите поне едно от тези неща всеки ден.

Нали се сещате как понякога започвате деня си с плоско и приятно коремче, и тогава час по-късно храната, която е вътре е готова да излезе на бял свят? Да, това е най-лошото! За щастие, успяхме да се консултираме с диетолога Кимбърли Снайдер, която е работила със звезди като Дрю Баримор и Чанинг Тейтъм, и успяхме да задълбаем в проблема, който предизвиква подуването – дори да не осъзнавате, че съществува такъв.

Ядете плод след тежки храни. В нейния блог, Снайдер обяснява как въпреки че плодовете са невероятна храна, която помага за пречистване и разкрасяване, е необходимо да внимавате по кое време през деня ги консумирате. Никога не трябва да ядете плодовете за десерт. „Защото плодовете съдържат висок процент вода, усвояват се бързо. Ако ги ядете след тежки храни може да ви издуе (правейки ги трудни за усвояване) и да попречи на опитите ви да намалите теглото си.

Не започвате деня си с вода. Причината, поради която знаменитостите пият топла вода с лимон? Отпуска червата ви, казва Снайдер, като спомага и за храносмилането.

Ядете сухи семена от чия. Може да мислите, че правите правилното нещо за здравето си като пускате куп семена в смутито си, но ако не сте ги смесили с вода и превърнали в желе предварително, ще извлечете вода от червата си, обяснява Снайдер, и по този начин ще нарушите храносмилането си и ще направите изхождането в тоалетната по-трудно.

Кълнете се в резултатите от детоксикиране два пъти годишно. Хората често ходят да се пречистят един или два пъти годишно, когато се чувстват тежки. „Това е като да почистваш дома си само два пъти годишно”, казва Снайдер. „Как би изглеждал домът ви, ако правехте само толкова за него?”. Вместо това, тя препоръчва да се пречиствате редовно – но това не означава да сте само на сок през седмица или нещо подобно. Вместо това, тя препоръчва да започнете деня с много фибри, което поддържа системата ви в добро състояние. Клиенти като Рийз Уидърспун се кълнат в приема си на Glowing Green Smoothie (смути пълно с полезни зелени храни като маруля и спанак, подсладено с ябълки и круши) всяка сутрин. Искате нещо по-сладко? Снайдер ви предлага да си направите смути с бадемово мляко, Самбазон акай замръзени плодове, семена от чия (които са предварително накиснати с вода, така че да са вече под формата на желе) и пчелен прашец.

0 0 гласа
Рейтинг
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Резервация

Резервирайте своето място в програмата „Здрави и елегантни“ още днес!

Резервация
Свържете се с нас