Резервация

7 храни, които да приемате, ако ви е писнало от мазната кожа

Проправете си път към чистата кожа чрез храната.

От всички малки неприятни неща, с които трябва да се справяме в живота (претъпкан градски транспорт, плащане на данъци и др.) проблемната кожа е може би едно от най-лошите. И по точно, мазната кожа може да е истински трън в очите. Онези от вас, които страдат от това знаят за борбата с презапасяване на опаковки с попивателна хартия на бюрото и постоянното пудрене на Т-зоната, като че ли животът ви зависи от това. Това наистина е неприятно. Но имаме добри новини – можете чрез храненето да намалите омазняването на кожата си.

Попитахме Kat Burki, изпълнителен директор на Kat Burki Skincare, за експертно мнение и според нея, борбата с мазната кожата отива много по-далеч от разкрасителните продукти – тя е дълбоко заложена в начина ви на хранене.

И така, какви продукти трябва да добавите към списъка с покупките? „Тези с антибактериални и антивъзпалителни свойства, които да намалят свръхпроизводството на мазнина и склонността към проблемна кожа,” казва Burki. Знам, че това звучи напрягащо, но не се притеснявайте. Сортирахме примерите на Burki за вас:

Храни богати на витамин и антиоксиданти: цвекло, боровинки, бок чой, ананас.

Храни богати на необходимите мастни киселини: сьомга, студено пресовани масла, семена от чия.

Нещо, което да запомните, когато минавате покрай рафтовете с продукти в магазина: колкото по-тъмен е цветът, толкова по-високо е нивото на антиоксиданти.

За най-добри резултати, Burki препоръчва да включите тези храни при всяко хранене, да следите вечерята да е лека и никога след 20:00 ч.

0 0 гласа
Рейтинг
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Резервация

Резервирайте своето място в програмата „Здрави и елегантни“ още днес!

Резервация
Свържете се с нас